Uresničujemo vaše želje.
Ker samo enkrat gradimo.
Velikost besedila:  
INGRA Stanislav Klemenčič, s. p.
Črešnjevci 88 a, 9250 G. Radgona
T: 02/ 564 91 00, E: info@ingra.si

Služnostne pravice


V kolikor bo izvedba priključkov na gospodarsko javno infrastrukturo (na vodovodno in kanalizacijsko omrežje, elektroenergetsko omrežje, cesto ipd.) potekala preko zemljišč, ki niso v lasti investitorja, je potrebno pridobiti tudi služnostne pravice. Te pravice je potrebno pridobiti, če bo investitor npr. polagal vodovodne cevi ali telefonske kable preko sosednjega zemljišča, uporabljal dovozno pot, ki poteka preko tujega zemljišča itd. Pogodbe o ustanovitvi služnosti morajo biti notarsko overjene, služnost pa se vpiše tudi v Zemljiško knjigo.

Potek teh priključkov na gospodarsko javno infrastrukturo praviloma določijo upravljavci gospodarske javne infrastrukture v soglasjih za priključitev. Komunalno podjetje torej v tem soglasju natančno določi mesto priključitve na vodovod in kanalizacijo.

Investitorjem zato svetujemo, da natančno preberejo, kaj so upravljavci glede mest priključitve določili v soglasjih in se morebiti dogovorijo za druga mesta priključitve. Velikokrat se namreč dogaja, da kasneje ne morejo pridobiti služnostne pravice in je zato potrebno projektno dokumentacijo spreminjati.
Katalog hiš

Želim si izposoditi Ingra katalog hiš in izbrati svoj sanjski dom!

Želim katalog
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke