Uresničujemo vaše želje.
Ker samo enkrat gradimo.
Velikost besedila:  
INGRA Stanislav Klemenčič, s. p.
Črešnjevci 88 a, 9250 G. Radgona
T: 02/ 564 91 00, E: info@ingra.si

Pogosta vprašanja


V tej rubriki odgovarjamo na nekatera najpogostejša vprašanja v zvezi s pripravo projektne dokumentacije in urejanjem ostalih listih, potrebnih za izdajo gradbenega dovoljenja in gradnjo.

Priporočamo, da uporabljate tudi iskalnik (desno zgoraj).
 
 

 
  Aktualno vprašanje > Enostavni objekti

Aktualno vprašanje


Kako vem, kakšna je lahko nadstrešnica kot enostaven objekt?


Prostorski akt občine po navadi natančno določa pogoje glede gradnje nadstrešnic. V skladu s 3.a členom ZGO-1 se taki objekti ne smejo postavljati v nasprotju s prostorskim aktom. Prostorske izvedbene pogoje za umestitev objekta v prostor, kot so npr. velikost objekta, lega, oblikovanje, odmiki itd., določajo prostorski akti. Tako je torej tudi umeščanje tovrstnih objektov v prostor v izključni pristojnosti občin. Če prostorski akti prepoveduje gradnjo tovrstnih objektov oz. na določenem zemljišču dovoljuje le določeno vrsto objektov, investitor objekta ne sme postaviti, če je v nasprotju s prostorskim aktom, ne glede na to, da sicer izpolnjuje pogoje iz tabele v prilogi Uredbe.

Ekipa Ingra, 29. maj 2013
 
     
 
Katalog hiš

Želim si izposoditi Ingra katalog hiš in izbrati svoj sanjski dom!

Želim katalog
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke