Uresničujemo vaše želje.
Ker samo enkrat gradimo.
Velikost besedila:  
INGRA Stanislav Klemenčič, s. p.
Črešnjevci 88 a, 9250 G. Radgona
T: 02/ 564 91 00, E: info@ingra.si

Tipski projekti


Investitorje je potrebno opozoriti predvsem na to, da predstavljajo tipski projekti le tipsko zasnovo, vsak projekt pa je nato prilagojen posameznemu kupcu oz. zemljišču. Če se investitor odloči za tipski projekt, bo za ceno osnovnega tipskega projekta (PGD in PZI) prejel to, kar je že pripravljeno. Za doplačilo pa je seveda možno natančno projektirati tudi alarmne naprave, razne alternativne vire ogrevanja in prezračevanja, »pametne inštalacije«, ki mu bodo omogočale, da bo npr. preko telefona vklapljal in izklapljal naprave itd.

Podobno velja tudi za strojne inštalacije. Vsak projekt je na željo investitorja mogoče po dogovoru prilagoditi. Če je projekt arhitekturno spremenjen, se temu prilagodi tudi projekt strojnih inštalacij. Tako je npr. na željo investitorja mogoče v projektu predvideti ogrevanje na trda goriva, dodatno ogrevanje z vodnim kaminom, alternativnim virom kot je toplotna črpalka, podporo ogrevanju s sončnimi kolektorji ali kombinacijo posameznih načinov ogrevanja. Talno ogrevanje je možno zamenjati z radiatorskim ali konvektorskim, možno pa je predvideti tudi hlajenje posameznih prostorov ali celega objekta.

Tipske projekte nenehno prenavljamo oz. posodabljamo, saj se želje in okusi investitorjev spreminjajo, pojavljajo se novi materiali ipd. V kolikor se investitor odloči za tipski projekt, mu lahko projektantski predračun del s popisom materiala izročimo vnaprej, tako da lahko takoj začne z iskanjem ponudb izvajalcev oziroma nabavo materiala. Kaj natančno torej vsebuje tipski projekt (predvsem PZI), investitorjem z veseljem predstavimo na sedežu podjetja.

Številni investitorji pa so prepričani, da nikoli ne bodo gradili po tipskem projektu, saj naj bi bili nekvalitetni. Iz izkušenj lahko trdimo, da se jih velika večina premisli, ko jim predstavimo bogato izbiro tipskih hiš in pokažemo tudi vsebino projekta. V današnji konkurenci si dobri projektanti, ki projektiramo po vsej državi, preprosto ne moremo privoščiti, da bi izdelovali slabo oz. zastarelo projektno dokumentacijo.

Vsekakor pa se okusi investitorjev zelo razlikujejo. Nekateri zlahka najdejo »svojo« hišo med tipskimi projekti, drugi se odločajo za individualen projekt, precej pa je takih, ki jim je v osnovi všeč tipski projekt, a želijo le drobne popravke. V kolikor investitor želi zgraditi hišo, ki je v katalogu nepodkletena, s kletjo, to seveda zahteva popravek projekta. Strošek pa se nikakor ne more primerjati s tistim, ko projektiramo hišo po naročilu. Podobno velja za streho: mogoče vam bo všeč tloris, ne pa tudi večkapna streha, ker bi želeli npr. enokapno. Tudi take spremembe ne predstavljajo načrta po naročilu.
Katalog hiš

Želim si izposoditi Ingra katalog hiš in izbrati svoj sanjski dom!

Želim katalog
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke